Диксиленд дарує Херсонцям весняний та музичній настрій

28 квітня в центрі міста, Диксиленд Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості дарував мешканцям Херсону музичній настрій!

 В центрі міста, на вулиці Суворова, кожен мешканець Херсону зміг насолодитися джазовими композиціями у виконанні Диксиленду народного художнього колективу оркестру естрадно-духових інструм ентів.

 

Диксиленд було створено в 1996 році на базі народного художнього колективу оркестру естрадно - духовових інструментів Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості. Його засновник Почесний громадянин міста Херсону, Заслужений працівник культури України, педагог, музикант Семен Ривкін.

З 2014 року колектив очолює його учень Іван Шейка.

Дитячий колектив об’єднує дітей віком від 10 до 16 років. Творча біографія диксиленду цікава багатьма концертними виступами та перемогами в конкурсах та фестивалях різного рівня.

З 1996 року диксиленд неодноразовий переможець Міжнародного дитячого джазового фестивалю пам’яти Леоніда Утьосова в Одесі. 2005 -2006 р. – учасник Міжнародного дитячого джазового фестивалю «Атлант - М» в Києві.

2007 р. – учасник Міжнародного джазового фестивалю в Коктебелі. 2008 р. – соліст Роман Купріянов - володар Всеукраїнської премії «Гордість України - 2007», переможець в номінації «Рідкісний талант».

2009 р. – полу - фіналіст телевізійного проекту СТБ «Україна має талант». Гість голландського фонду «Локал Кер» з концертною програмою в таких містах як Амстердам, Гаага, Бодегравен, Антверпен.

2010 р. – гість Сьомого міжнародного фестивалю документального кіно про права людини в Києві, лауреат Всеукраїнського джазового фестивалю «Джаз над морем» в Скадовські, Міжнародного джазового фестивалю «Сосо-джаз» в Юному Одеської області.

2010 – 2012р. – учасник Всеукраїнського джазового фестивалю «Окешкін - джаз» в Києві, гість фестивалю «Джаз на Суворова» в рідному Херсоні.

2013 р. – учасники відкриття міжнародної виставки в Берліні за запрошенням посольства Літви.

Квітень 2016 р. – склад диксиленду з засновником Семеном Ривкіним стали головними героями на Міжнародному фестивалі Full Frame Documentary Film (Повний кадр документального кіно) в США, де відбулась мирова прем’єра фільма Романа Бондарчука «Диксиленд». 2016 р – Переможець конкурсу музичного мистецтва «Kristal fest» в Одесі.

2017 р. – Переможець Всеукраїнського конкурсу «Країна талантів» в Херсоні. Диксиленд – неодноразовий переможець та володар «Гран-прі» конкурсу музично-виконавської майстерності «Зіркова юність Таврії» та обласного огляду-конкурсу художньої творчості «Таврійський Барвограй» в Херсоні.

В складі диксиленду учасники від 10 до 16 років. Колектив - яскравий, енергійний, нестандартний як і всі його виконавці!

 

Колектив – бажаний гість будь - яких концертних програм міста, області, Країни! Диксиленд Палацу дитячої та юнацької творчості – завжди дивовижний світ джазу та гарного настрою!


Write a comment

Comments: 0