Тренуємо майбутніх лідерів!

З 10 по 18 листопада Радою Міського учнівського парламенту, при управлінні освіти Херсонської міської ради, були розроблені та проведені тренінги:
*«Лідерство»
- Мета: визначити основні аспекти лідерства за допомогою ігор, теорії та дискусій, популяризувати ідею лідерства, удосконалити лідерські якості учасників тренінгу.
Концепція тренінгу: передбачає розуміння лідерства як процесу організації і управління малою групою, що сприяє досягненню групових цілей в певні терміни і з оптимальною ефективністю.

Завдання тренінгу: надати учням розуміння лідера, як члена групи, який висунутий на роль неформального керівника в умовах специфічної і значущої ситуації для швидкого і успішного досягнення результатів діяльності або спільної мети.
Організаційні лідери спонукають людей виходити за рамки простої згоди з системою, робити більше і краще, ніж вони робили б за відсутності лідерів, і їх зусилля узгоджуються з досягненням організаційних цілей. Лідери допомагають окремим членам групи і всієї групі в постановці і досягненні цілей. Ідеальним є таке лідерство, яке зумовлює не тільки досягнення поставлених перед групою цілей, а й стимулює індивідуальне розвиток членів групи, сприяє їх самореалізації.
Також для участі в тренінгу, за проектом «Зустріч з успішними людьми», було запрошено Лесика Бориса Анатолійовича, координатора випускників «Програм обміну майбутніх лідерів (FLEX)» в м. Херсон. Який ознайомив лідерів з грандовими програмами та проектами, в яких брав участь як в Україні, так і на теренах США, коли був студентом за обміном.

*«Весь світ театр, а люди в ньому актори» - Мета та завдання: Пробудження естетичного почуття, багатства моральних вражень, що зможуть розвинути творчі можливості, які згодом допоможуть знайти вихід у праці, спілкуванні з людьми, знаходженні активної життєвої позиції учня;
Формування творчої особистості та розкриття її багатогранного потенціалу, виховання змістовності та витонченості художнього смаку, любов до мистецтва і потяг до зросту високої, культурної, інтелектуальної людини.
Набути впевненості у спілкуванні будь якого роду: публічних виступах, дискусіях, лекціях, проведенні тренінгів та в щоденному спілкуванні з людьми.
Рекомендуємо цей тренінг усім тим, хто хоче отримати інструмент для вміння переконувати, оволодіти основними навичками ораторського мистецтва та бути цікавим співрозмовником.

Дані тренінги було проведено для лідерів шкільних парламентів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів та комісій Міського учнівського парламенту при управлінні освіти Херсонської міської ради:

• 10.11.2016 р. Тренінг «Лідерство» проведено в Херсонському Академічному ліцеї ім. О.В.Мішукова при ХДУ, в 10 класі, кількість учасників – 25 учнів; в 11 класі, кількість учасників – 18 учнів.

• 10.11.2016 р. Тренінг «Весь світ театр, а люди в ньому актори» проведено в Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 28 ім. О.С.Пушкіна для лідерів шкільного самоврядування. Кількість учасників – 23 учня.

• 11.11.2016 р. Тренінг «Лідерство» проведено в Комишанській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 26, для лідерів шкільного самоврядування. Кількість учасників – 26 учнів.

• 14.11.2016 р. Тренінг «Весь світ театр, а люди в ньому актори» проведено в Комишанській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 26, для лідерів шкільного самоврядування. Кількість учасників – 17 учнів.

• 15.11.2016 р. Тренінг «Весь світ театр, а люди в ньому актори» проведено в Херсонській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 28 ім. О.С.Пушкіна для учнів 5-10 класів. Кількість учасників – 19 учнів.

• 15.11.2016 р. Тренінг «Лідерство» проведено в Херсонському Таврійському ліцеї мистецтв, для лідерів шкільного самоврядування. Кількість учасників – 17 учнів.

• 16.11.2016 р. Тренінг «Весь світ театр, а люди в ньому актори» проведено для членів комісії з питань культури та духовного розвитку. Кількість учасників – 16 учнів.

• 17.11.2016 р. Тренінг «Лідерство» проведено для членів комісії з питань захисту прав дитини (учні 8-11 класів). Кількість учасників – 14 учнів.

• 18.11.2016 р. Тренінг «Весь світ театр, а люди в ньому актори» проведено для гуртківців – старшокласників Палацу дитячої та юнацької творчості. Кількість учасників – 18 учнів.

• 18.11.2016 р. Тренінг «Лідерство» проведено для учнів 10 класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 24 - із поглибленим вивченням математики, фізики та англійської мови Херсонської міської ради. Кількість учасників – 22 учня.

Всього даними тренінгами охоплено 215 учнів!
Під час тренінгів, учні розвивались, навчались та оволоділи основними навичками проведення тренінгових програм, які вони зможуть реалізувати у своїх школах.
 

 

Write a comment

Comments: 0