Зізнання за чверть століття

5 листопада 2016 року у Великій залі Херсонського музичного училища відбулась концертна програма «Зізнання за чверть століття», присвячена ювілейній даті одного із відомих дитячих творчих колективів нашого міста – народного художнього колективу оркестру народних інструментів Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості. У 2016 році оркестру виповнилось 25 років.

Сьогодні оркестр народних інструментів згуртовує дітей віком від 7 до 18 років, у яких педагоги розвивають музичні здібності, удосконалюють виконавську майстерність, формують музичний смак та сценічну культуру.

Оркестр – це також творче об’єднання, до складу якого входять ансамблі домристів, скрипалів, віолончелістів, бандуристів, гітаристів, ансамбль народної музики «Веселка». В цілому колектив об’єднує понад 100 вихованців.

В програмі прозвучали музичні твори І. Тамаріна, П. Піццігоні, Ф. Сарторі, К. Бадельта, М. Скорика, І. Карабиця, О. Верстовського, А. Сорокіна, С. Гулака-Артемівського, А. Кос-Анатольського.

З ювілейною датою юних оркестрантів привітали зразковий художній колектив театр естрадної пісні «Тік-Так» Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості, керівник Юлія Платонова; студенти Херсонського музичного училища тріо бандуристів у складі Басараб Валерії, Груховської Лізи, Рєзніченко Любові; студент народного відділення по класу баяна Компайніченко Іван; випускники оркестру, батьки.

Вихованці гуртків домристів, бандуристів, віолончелістів, гітаристів, скрипалів отримали подяки за активну участь у житті Палацу, творчі досягнення, любов до музичного мистецтва, вміння дарувати радість глядачам та з нагоди 25-річчя народного художнього колективу оркестру народних інструментів та солодкі подарунки.

Учасники оркестру отримали грамоти за активну участь у творчому житті народного художнього колективу оркестру народних інструментів та Палацу, особистий внесок у розвиток і популяризацію народної інструментальної музики та з нагоди 25-річчя та пам’ятні сувеніри.

Адміністрація Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості висловила щиру подяку батькам за активну участь, творчу ініціативу, особистий вклад у навчально-виховний процес колективу та підтримку творчо-обдарованих дітей народного художнього колективу оркестру народних інструментів та з нагоди 25- річчя.

Подяку за наполегливу працю, високий професіоналізм, успіхи в естетичному вихованні підростаючого покоління, популяризацію національного та світового музичного мистецтва та з нагоди 25-річчя народного художнього колективу оркестру народних інструментів вручили педагогам: Світлані Путіло; Ользі Кардашовій; Павлу Точеному;Ользі Дехніч; Марині Хохловій; Оксані Загнибороді.

Ми впевнені, що народний художній колектив оркестр народних інструментів Палацу дитячої та юнацької творчості ще довго буде радувати нас чудовими музичними програмами та дивувати цікавими творчими знахідками.

 

Write a comment

Comments: 0